Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanuit het Noorden opklarend met en in het zuiden kans op een bui,

31 maart 2019 door Jannes Wiersema

Het is op de meeste plaatsen bewolkt en vooral in het zuiden en zuidwesten valt er plaatselijk wat lichte regen en is er kans op een lichte bui. In het zuiden is het eerst ook nevelig. In het Noorden breekt  de zon al af en toe door de bewolking heen en deze breiden zich zuidwaarts uit, in de loop van de middag gebeurt dit ook in het zuiden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C aan de noordkust tot plaatselijk 14°C in het zuiden. De matige, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige wind komt uit het noordoosten.

Komende avond en nacht zijn er brede opklaringen. Het koelt flink af met temperaturen die in het noorden en midden rond het vriespunt komen te liggen. In het westen en zuiden ligt de minimumtemperatuur rond 2°C. De wind komt uit het oost- tot noordoosten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

Morgen is het zonnig en droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het Waddengebied tot 16°C in Limburg. De oostelijke wind is matig boven land en aanvankelijk nog vrij krachtig aan zee en boven het IJsselmeer.

Vooruitzichten

Overgang van een wisselvallig en koud weertype naar een droger weertype met temperaturen rond normaal en meer ruimte voor de zon.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 07 april tot en met zondag 14 april

Licht wisselvallig met af en toe wat (buiige) regen en temperaturen rond of net onder normaal. Kleine kans op een overgang naar een zachter en mogelijk natter weertype.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn