Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanuit het noordwesten toenemende bewolking. Vanmiddag zeer lokaal een bui.

25 maart 2018 door Jannes Wiersema

Vooral in het noorden en westen komen wolkenvelden voor. Het is verder eerst nevelig met in het westen lokaal (dichte) mist. Met name in het midden en zuiden begint de dag op veel plaatsen met zon, maar ook daar ontstaat geleidelijk meer bewolking. Landinwaarts is in de middag een lichte bui niet uitgesloten. De middagtemperaturen lopen uiteen van 8°C vlak aan zee tot 12°C in het zuiden. De wind komt uit een noordelijke richting en is zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is het zwaar bewolkt en neemt de kans op mist van het noorden uit toe. In het zuidoosten kan nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur varieert van 1°C in het noordoosten tot 4°C in het zuiden. De wind is zwak en noordwestelijk.

Maandagochtend kan lokaal mist voorkomen, deze verdwijnt in de loop van de ochtend. Verder zijn er wolkenvelden en is er een kleine kans op een bui. Het wordt ongeveer 10°C. De wind is overwegend noordwest tot west en zwak tot matig.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer met de eerste twee dagen tamelijk veel regen, maar ook na woensdag van tijd tot tijd neerslag. Maxima rond of iets onder normaal en minima meestentijds enkele graden boven het vriespunt.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 01 april tot en met zondag 08 april

Grote kans (70%) op een aanhoudend onbestendig weertype met maxima en minima rond of iets onder normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn