Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanuit het noordwesten uit opklaringen.

07 oktober 2018 door Jannes Wiersema

In de zuidoostelijke helft van het land is er veel bewolking, maar het is vrijwel overal droog. Van het noordwesten uit trekken opklaringen het land binnen en op veel plaatsen wordt het een zonnige dag. De maximumtemperatuur komt uit op 16°C. De noordoostenwind is aanvankelijk nog matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, maar neemt geleidelijk af naar zwak tot matig.

Komende nacht is er weinig bewolking en plaatselijk ontstaan mistbanken. De minimumtemperatuur ligt tussen 8°C in het noordelijk kustgebied en ongeveer 2°C landinwaarts. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In het noordelijk kustgebied is de wind zuid tot zuidwest en overwegend matig.

Morgen overdag is het droog en zonnig, wel zijn er velden sluierbewolking. In het Waddengebied is er in de middag wat meer bewolking. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig. In het zuiden is de wind zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten

Perioden met zon en droog met maximumtemperaturen die oplopen van 18°C op dinsdag naar waarden rond of boven de 20°C de rest van de week..

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 14 oktober tot en met zondag 21 oktober

Aanvankelijk grote kans (80%) op een warm weertype, waarbij een overgang plaats vindt naar een wisselvallig weertype. In de loop van de periode dalen de temperaturen naar waarden rond of onder het langjaargemiddelde.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn