Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Vanuit het westen regen. Zondag droger en meer zon.

07 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en met name in het westen en noorden valt hier en daar al wat regen. In de loop van de ochtend breidt de zone met af en toe regen zich verder uit. Vanmiddag en vanavond zijn er op veel plaatsen perioden met regen. Later in de avond wordt het van het westen uit weer droger, maar komen er nog enkele buien voor. De middagtemperaturen lopen uiteen van 15°C in het westen tot 12°C in het oosten. Boven land komt er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind te staan, langs de kust en boven het IJsselmeer een krachtige tot harde wind, 6-7 Bft. In de middag draait de wind naar west tot noordwest.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en komen er verspreid over het land enkele regenbuien voor. De minima liggen rond 11°C. De wind komt uit richtingen tussen west en noordwest en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk af en toe krachtig.

Zondag overdag is er met name in het zuiden nog veel bewolking met een enkele bui, elders blijft het meest droog en is de zon af en toe te zien. In de avond is er in het westen kans op lichte regen. De maxima komen uit rond 14°C. De wind draait overal naar het noordwesten en neemt ook aan de kust af naar matig. In de avond draait de wind naar west tot zuidwest en neemt landinwaarts verder af naar zwak.

Vooruitzichten

Van tijd tot tijd regen of buien met maxima rond 15°C, maar minima (ruim) boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 14 oktober tot en met zaterdag 21 oktober

In het weekeinde van 14-15 oktober circa 70% kans op droog weer met temperaturen die oplopen naar 17-19 °C. Daarna 50% kans op het aanhouden van een rustig en droog weertype met maximumtemperaturen iets boven normaal, 50% kans op een licht wisselvallig weertype met temperaturen die dalen richting de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn