Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vanuit het zuiden sneeuw.

11 december 2017 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking en in de loop van de ochtend begint het in het zuiden te sneeuwen. In een deel van Limburg gaat de sneeuw weer over in regen. Op het grensgebied tussen de regen en sneeuw kan ook ijsregen of ijzel voor komen. De sneeuw breidt zich geleidelijk noordwaarts uit, waardoor er in de loop van de middag en avond opnieuw een sneeuwdek ontstaat. Er kan op veel plaatsen zo’n 5-10 cm vallen, maar er zullen gebieden zijn waar de hoeveelheid nog hoger uit komt. In de avond verplaatst het sneeuwgebied zich oostwaarts en wordt het in het westen droog. De temperatuur ligt op de meeste plaatsen rond het vriespunt. Alleen in het zuiden van Limburg kan het 6°C worden. De wind draait naar oost tot noordoost en wordt matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag  Waarschuwing land 0 new

Vannacht trekt de sneeuw naar het oosten weg. Het wordt dan wisselend bewolkt met een enkele winterse bui. Plaatselijk is het glad door sneeuwresten en/of bevriezing. Aan zee loopt de temperatuur op naar 5°C, in het binnenland ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt De noordwestenwind is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele regenbuien, mogelijk met natte sneeuw. In de loop van de middag klaart het op en wordt het op de meeste plaatsen droog. Maxima komen uit op een graad of 4 en er staat een zwakke tot matige westelijke wind.

Vooruitzichten

Wisselvallig weer, met elke dag kans op neerslag. Middagtemperatuur rond 5 graden. In het weekeinde droog en koude nachten.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 18 december tot en met maandag 25 december

Grote kans (80%) op een overgang naar een wisselvallig weertype met temperaturen rond of boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn