Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking en af en toe (mot)regen of een bui, morgen perioden met zon

25 juni 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is er vrij veel bewolking, hoewel er zo af en toe ruimte ook voor de zon is. Vooral in het noorden en oosten valt er af en toe (mot)regen of een bui. In de loop van de avond gaat het van het westen uit op meer plaatsen regenen. De middagtemperatuur varieert van 17°C op de Wadden tot 22°C in Zuid-Limburg. De wind is zuidwest tot west en is matig, aan zee (vrij) krachtig.

Komende nacht trekt de neerslag geleidelijk naar het zuidoosten weg waarna het van het noordwesten uit gaat opklaren. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noorden tot 15°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, en draait gedurende de nacht van zuidwest naar noordwest.

Morgen overdag zijn er naast flinke perioden met zon ook enkele stapelwolken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot 23°C plaatselijk in het zuidoosten van het land. Er staat een noordwestenwind en deze is overwegend matig.

Vooruitzichten

Dinsdag warm en kans op een bui. Woensdag de warmste dag en een grote kans op buien. Vanaf donderdag koeler en wisselvallig.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 02 juli tot en met zondag 09 juli

Grote kans (ca. 70%) op het aanhouden van het wisselvallig weertype met af en toe regen. De maximumtemperaturen liggen waarschijnlijk iets onder de langjarig gemiddelde waarden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn