Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking en droog

19 november 2012 door Jannes Wiersema

Weerpraatje van maandag 19 november

Het heeft tijdens de afgelopen nacht op uitgebreide schaal licht gevroren. Alleen Zeeland, het noordwestelijk kustgebied en Limburg bleven vorstloos. De laagste minima werden gemeten in het oosten en noordoosten. Heino rapporteerde -3,1, Eelde -3,2 en Twenthe -3,6º. Verder zijn op veel plaatsen dichte mistbanken ontstaan en werd het door bevriezing van natte weggedeelten glad.

Er zijn opklaringen en in het binnenland zijn mistbanken ontstaan. Geleidelijk aan kunnen er in het hele land mistbanken voorkomen. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt en de wind is zuidoostelijk en gaat toenemen naar zwak tot matig, rond kracht 3.

Overdag is het op veel plaatsen bewolkt en met name in de ochtend nog nevelig en mistig. In de loop van de dag kan de zon in het zuidoosten er even bijkomen. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden. De zuidoostenwind wordt matig, kracht 3 tot 4, in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig, 5 à 6 Bft.

In de nacht naar dinsdag is er vrij veel bewolking en wordt het weer tamelijk nevelig. De minimumtemperatuur komt uit op ongeveer 7 graden.

Het weer de komende dagen
Woensdag kans op wat regen, later iets kouder
Weerpraatje langere termijn 19 november

Dinsdag overdag houdt de bewolking de overhand. Het blijft droog en de middagtemperatuur ligt rond de 11 graden. De zuidoostelijke wind is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.
Op de Atlantische Oceaan heerst een levendige depressieactiviteit en daar gaan wij gedurende de rest van de week meer van merken dan zich recentelijk liet aanzien. Eerder leek een Russisch hogedrukgebied de boel op slot te laten.

Woensdag trekt een slepend koufront over ons land en daarna neemt vooral richting het weekeinde de depressieactiviteit toe. Zo kan zaterdag een over Noordwest- Frankrijk naderende storing Nederland bereiken. In een meest zuidelijke stroming komt de middagtemperatuur uit op 8 tot 10 graden. Tijdens de slotweek van november zijn er meer oplossingen mogelijk en lijkt het geleidelijk kouder te zullen gaan worden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn