Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking en enkele buien.

20 juni 2019 door Jannes Wiersema

Er is vrij veel bewolking en er valt plaatselijk wat regen of een bui. In de middag komt er meer ruimte voor de zon maar ontstaan er ook stapelwolken die vooral landinwaarts uitgroeien tot buien, in het oosten mogelijk met een klap onweer. In de avond wordt het van het westen uit overal droog en klaart het op. De maxima lopen uiteen van 19°C aan de kust tot 22°C in het oosten en zuidoosten. De west- tot zuidwestenwind blijft zwak tot matig.

Komende nacht zijn er opklaringen maar kan er vooral in de kustprovincies nog een enkele bui voorkomen. Het kwik daalt naar ongeveer 14°C en er staat een zwakke, aan zee matige zuidwestelijke wind.

Morgen zijn er wolkenvelden en kan er in de middag lokaal een regenbui tot ontwikkeling komen. In de middag en avond klaart het van het westen uit op. De maxima liggen rond 19°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen. In de middag draait de wind naar noordwest.

Vooruitzichten

Zonnig, droog en steeds verder oplopende temperaturen. Na het weekend op de meeste plaatsen tropisch warm, in het zuidoosten mogelijk meer dan 35°C.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 27 juni tot en met donderdag 04 juli

Vanaf donderdag wordt de hitte langzaam verdreven, in het oosten en zuidoosten gebeurt dit mogelijk pas in het weekend. Juni eindigt met maxima rond 20°C, meer bewolking en af en toe regen of een bui.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn