Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking en enkele buien. Vrijdag vooral in de ochtend regen

20 december 2018 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking,met lokaal ook een enkelel opklaring en aanvankelijk komen er vooral in de kustgebieden enkele buien voor. In de loop van de dag neemt ook verder landinwaarts de kans op een bui toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noordoosten tot 10°C in het zuidwesten. De wind is eerst zuidelijk en draait in de loop van de dag naar zuidwest. Boven land is de wind matig, in de kustgebieden vrij krachtig, mogelijk af en toe krachtig.

Komende avond en nacht trekt er een gebied met actieve buien van zuidwest naar noordoost over het land, met vooral in het noordwesten kans op onweer en korrelhagel. In de loop van de nacht neemt de buiigheid in het noorden af en komen daar enkele opklaringen voor. In het zuiden gaat het dan regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het noordoosten tot 8°C in het zuidwesten. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, in de kustgebieden eerst nog vrij krachtig tot krachtig.

Vrijdagochtend gaat het ook in het midden en noorden regenen. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit weer overwegend droog met veel bewolking. Er is dan nog wel een enkele bui mogelijk. De zuidwestenwind trekt van het zuiden uit aan en wordt boven land matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig en langs de kust soms hard. Met maxima die uiteenlopen van 10°C in het noorden tot 13°C in het zuiden is het vrij zacht voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten

Zondag en maandag nog wisselvallig en (vrij) zacht. Vanaf de kerstdagen rustig en iets minder zacht weer met overwegend veel bewolking en weinig neerslag.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 27 december tot en met donderdag 03 januari

Een grote kans (70%) op het aanhouden van het rustige en meest droge weertype met veel bewolking en temperaturen boven het langjarig gemiddelde.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn