Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking en meest droog. Donderdag veel wind en buiige regen

04 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag overheerst de bewolking en is er slechts af en toe een opklaring. Het blijft overdag op de meeste plaatsen droog. In het noorden gaat het aan het einde van de middag af en toe regenen en in de loop van de avond gebeurt dit ook elders noord van de grote rivieren. De middagtemperatuur komt uit rond 15°C. De west- tot zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig aan de kust en op het IJsselmeer. In het noordelijk kustgebied staat vanaf de middag een harde westenwind, 7 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht valt er langdurig regen, hoewel het in het zuiden en zuidoosten mogelijk nog droog blijft. De minimumtemperatuur is 12°C. De zuidwestelijke wind is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk hard, 7 Bft. In de loop van de nacht neemt de wind boven land toe naar matig tot vrij krachtig, in het westelijk kustgebied naar hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. Langs de westkust zijn aan het einde van de nacht zware windstoten mogelijk van ca. 80 km/u.

Morgenochtend valt er langdurig regen. In de middag gaat de regen geleidelijk over in buien, afgewisseld door enkele opklaringen. De maximumtemperatuur is 15°C. De wind neemt nog verder toe en draait daarbij naar noordwest. Boven land staat een krachtige tot harde wind, 6 tot 7 Bft, aan zee wordt de wind stormachtig. Vooral in het noordelijk kustgebied kan er enige tijd een noordwesterstorm komen te staan, 9 Bft. Daarnaast komen er zware windstoten voor van 75-100 km/uur, met name in de noordwestelijke helft van het land. In het noordelijk kustgebied is er een kans op zeer zware windstoten van 100-120 km/uur. De wind neemt in de loop van de middag boven land af naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. In de avond wordt de wind landinwaarts matig en westelijk.

Vooruitzichten

Wisselvallig. Maxima rond normaal, maar minima (ruim) boven normaal. Vooral zaterdag regen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 11 oktober tot en met woensdag 18 oktober

Grote kans (70%) op aanhoudend wisselvallig weer met temperaturen tussen 12 en 15°C, 30% kans op maxima boven normaal en droog weer.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn