Sunday 10 December
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking en vanuit het zuidwesten (lichte) sneeuw

30 januari 2019 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking en vooral in Zeeland valt er al (lichte) sneeuw. In de loop van de dag breidt dit gebied met overwegend lichte sneeuw zich langzaam noordoostwaarts uit over het land. Op veel plaatsen levert dat uiteindelijk een sneeuwdek van 1-3 cm op. Met name in het zuiden en zuidoosten kan lokaal nog iets meer vallen. In de loop van de middag gaat de neerslag in het zuidwesten over in natte sneeuw of regen. Het noorden houdt het waarschijnlijk tot halverwege de middag droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidwesten tot 0°C in het oosten. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. Aan de zuidwestkust neemt de wind toe tot krachtig uit west tot noordwest.

In de nacht naar donderdag is er veel bewolking en in het midden en noorden sneeuwt het soms. Elders valt soms regen of natte sneeuw. De temperaturen dalen tot rond het vriespunt en als gevolg van sneeuw(resten) of bevriezing van natte weggedeelten is het lokaal glad. De wind is meest matig en komt eerst uit uiteenlopende richten, later wordt de wind zuidelijk.

Donderdagochtend kan vooral in het noorden nog (natte) sneeuw vallen. In de loop van de dag wordt het droog en van het zuiden uit gaat de bewolking breken. De middagtemperatuur wordt ongeveer 3°C. De wind wordt geleidelijk zuidoost en is meest matig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk vrij koud en wisselvallig, met eerst regelmatig winterse neerslag. Geleidelijk wordt het droger en minder koud met temperaturen net onder het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 06 februari tot en met woensdag 13 februari

Licht wisselvallig met temperaturen rond of net onder het langjarig gemiddelde. Gedurende de periode neemt de kans op een overgang naar een kouder en droger weertype toe tot 30%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn