Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking en vrijwel overal droog.

06 december 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De west- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig of hard.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht blijft het vrijwel overal bewolkt, alleen in het zuidoosten kan het soms wat opklaren. Het blijft nagenoeg overal droog. De minimumtemperatuur loop uiteen van 2°C in het zuidoosten tot 6°C langs de kust. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard.

Donderdag is het aanvankelijk droog en zijn er wolkenvelden. Van het westen uit neemt de bewolking verder toe en gaat het af en toe regenen. De temperatuur loopt in de middag op naar ca. 8°C. Er staat een stevig zuidwestenwind. Boven land wordt deze vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig met in het noordwestelijk kustgebied kans op zware windstoten. Later in de middag en avond draait de wind naar west en neemt dan in kracht af.

Vooruitzichten

Vrijdag overgang van een zacht weertype naar een koeler weertype met af en toe (winterse) neerslag. Verder staat er van tijd tot tijd veel wind en is er kans op zware windstoten.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 13 december tot en met woensdag 20 december

Grote kans (70%) op maxima onder het langjarig gemiddelde. Verder is er iedere dag een vrij grote kans (50%) op neerslag, kleine kans (15%) op neerslag met een winters karakter.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn