Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking, in het noordwesten soms regen. Vanmiddag ook opklaringen

16 december 2013 door Jannes Wiersema

zon en regen

Twee NO-ZW georiĆ«nteerde koufronten liggen golvend ten westen van het land. Geleidelijk lopen de fronten op elkaar in en zijn nog maar moeilijk als twee afzonderlijke fronten herkenbaar. Dinsdag diept nabij de Golf van Biskaje een golf uit tot een lagedrukgebied. Dit laag koerst vervolgens NNO-waarts en ligt dinsdag avond boven de ingang van Het Kanaal. Gedurende dit proces bereikt het koufront vanmiddag het noordwesten, ’s avonds het noordwesten van het land en in de nacht naar dinsdag het midden van het land. Daarna keert het front als warmtefront weer langzaam noordwaarts.

Met uitzondering van het zuidoosten is er veel bewolking aanwezig. In het noordwesten kan af en toe lichte (mot)regen vallen. Vanmiddag ontstaan er enkele opklaringen. Het wordt circa 10 graden, in het zuidoosten iets warmer. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard.

Komende nacht is het overwegend bewolkt en in het westen en noordwesten valt regen. De temperatuur ligt rond een graad of 7. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig en draait in de loop van de nacht in het westen naar west tot noordwest.

Morgenochtend regent het eerst nog vooral in de noordelijke helft van het land, maar geleidelijk wordt het overal vrijwel droog. Het blijft wel overwegend bewolkt. Vooral het noorden maakt even kans op zon. De middagtemperatuur bedraagt ongeveer 7 graden. De wind wordt geleidelijk zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

De afwisseling van storingen en ruggen is ook in de pluim goed zichtbaar als een golfbeweging in de windsnelheid. Synoptisch gezien is er weinig onzekerheid, voorlopig houden we wisselvallig en zacht weer. Het aantal koudere oplossingen is gering en structureel kouder weer zit in het geheel niet in het ensemble.

Vooruitzichten

Zacht en wisselvallig.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 23 december tot en met maandag 30 december
/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1387172078052

Aanhoudend zacht en wisselvallig.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn