Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking met nog een enkele bui,later opklaringen

13 april 2013 door Jannes Wiersema

Een rug boven de Noordzee en het zuiden van het land trekt vandaag naar het oosten. Boven de Noordzee ligt een uitgestrekt stratus- en mistgebied.De westelijke stroming aan de voorzijde van de rug, zorgt er voor dat de vochtige lucht vanaf de Noordzee in het westen en noorden het land binnen loopt. Achter de rug komt een zuidelijke stroming op gang, waarin in de nacht een warmtefront, behorend bij een laag boven de oceaan, van zuidwest naar noordoost over het land trekt. Op zondag kan dan met een doorstaande zuidelijke stroming warme lucht ons land bereiken.

Eerst nevelig. Geleidelijk perioden met zon en stapelwolken. Vrijwel overal droog. Komende nacht motregen. Morgen warm, in de middag vrij zonnig.

Het is bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land is het nevelig. In het noorden drijft mist van zee binnen. In de ochtend lossen de nevel en de mist geleidelijk op, hoewel dat in het noordoosten lang kan duren. Het is vrijwel overal droog. In de loop van de dag breekt van het zuiden uit de bewolking en in de middag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken, die in het binnenland lokaal nog kunnen uitgroeien tot een lichte bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10 graden in het noord(west)en tot plaatselijk 15 graden in het zuidoosten van het land. Er staat een matige zuidwestenwind.

Vanavond gaat het vanuit het zuidwesten af en toe regenen. Ook in de nacht naar zondag is het bewolkt en valt er wat lichte regen. Het koelt af naar ca. 10 graden. De zuidelijke wind is meest matig.

Zondag overdag breekt van uit het zuiden de zon door. In het noorden kan er in de ochtend eerst nog wat regen vallen. In de middag zijn er perioden met zon. Het blijft droog. Het wordt met maxima van ongeveer 20 graden een warme dag. In de wind komt weinig verandering. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Maandag kans op regen, daarna licht wisselvallig weer, met ook af en toe ruimte voor de zon. De temperaturen dalen geleidelijk naar normale waard.

het weer

Op zondag bevinden we ons achter het warmtefront in de warme sector, wat aanleiding geeft tot hoge temperaturen (tot 21 graden in het zuidoosten). Van passage van het koufront op maandag komen we opnieuw in de polaire lucht en doen de temperaturen weer een stapje terug. Op vrijdag bouwt een hoog zich op boven de Britse Eilanden, om vervolgens volgens op zaterdag over ons land naar het oosten te trekken. Hierna lijkt de weg open te liggen voor storingen vanaf de oceaan.

De Lange Termijn verwachting:

Maandag kans op regen, daarna licht wisselvallig weer, met ook af en toe ruimte voor de zon. De temperaturen dalen geleidelijk naar normale waarden.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Bron KNMI.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn