Thursday 30 November
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking, plaatselijk lichte motregen.

23 maart 2018 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking en slechts een enkele opklaring. In het oosten en noordoosten komt er aanvankelijk zeer lokaal mist voor. Van het westen uit gaat er vanmiddag af en toe (mot)regen vallen. In de avond klaart het in het westen mogelijk weer op. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan zee (vrij) krachtig en de middagtemperatuur ligt rond 9°C.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar zaterdag is het nog meest bewolkt en kan er hier en daar nog wat lichte motregen vallen. Later in de nacht komen er geleidelijk meer opklaringen. De temperatuur daalt naar 3°C. De wind is zuidelijk en zwak.

Zaterdag begint met wolkenvelden, maar ook af en toe zon, in de loop van de dag neemt de bewolking toe en kan er zeer lokaal wat regen vallen of een bui voorkomen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden van het land. De zwakke zuidelijke wind neemt verder af naar zwak en veranderlijk.

Vooruitzichten

Wisselvallig. Maxima dalend naar waardes ruim onder het langjarig gemiddelde, in de nachten toenemende kans op lichte vorst. Zondag- en maandagochtend kans op mist. In de tweede helft van komende week kans op winterse neerslag.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 30 maart tot en met vrijdag 06 april

Aanhoudend wisselvallig en een vrij grote kans (60%) op maxima onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn