Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel bewolking, van het westen uit af en toe (mot)regen.

20 februari 2014 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

Gisteren was het op sommige plaatsen in de middag aardig met geregeld de zon en droog,later weer verspreid wat buitjes.In de avond en nacht was het wisselend bewolkt,met in het No nog een minimum temperatuur van 4 graden. Daar nu in de vroege ochtend nog helder .

Er is vandaag veel bewolking, hoewel in de ochtend in het oosten van het land eerst de zon nog af en toe te zien zal zijn. In de loop van de ochtend gaat het van het westen uit van tijd tot tijd (mot)regenen. In de avond trekt een gebied met wat intensievere regen van west naar oost over het land. De middagtemperatuur komt uit op 9 tot 11 graden. De zuidelijke wind trekt aan naar matig tot vrij krachtig, in kustgebieden en op het IJsselmeer naar krachtig. Bovendien wordt de wind vlagerig. In de avond draait de wind naar het zuidwesten en neemt af naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig.

In de nacht van donderdag op vrijdag is het op de meeste plaatsen droog. Wel kan er met name in het zuiden van het land en langs de kust een enkele bui ontstaan. De minimumtemperatuur komt uit rond de 4 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind, die aan zee aanvankelijk nog vrij krachtig is.

Vrijdag overdag wisselen bewolking en zon elkaar af en ontstaan er in het gehele land enkele buien. Later in de middag wordt het droog en klaart het op. De wind blijft uit het zuidwesten waaien en is meest matig en langs de kust vrij krachtig. De middagtemperatuur ligt rond de 9 graden.

Vooruitzichten

Licht wisselvallig, maar zondag droog. Aanhoudend zacht.

Vr Za Zo Ma Di Wo
Zonneschijn (%) 50 20 30 30 20 40
Neerslagkans (%) 50 40 20 40 70 60
Neerslaghoeveelheid (mm) 1 0/1 0 0/1 1/5 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 5 2/3 3/4 4/7 5/7 1/4
Middagtemperatuur (°C) 9 8/9 10/11 11/12 9/11 8/9
Windrichting ZW ZW ZW Z ZW ZW
Windkracht (bft) 4 4 4 4 4 3

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn