Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel plaatsen mist, vanmiddag verspreid enkele stevige regen- en onweersbuien.

04 september 2018 door Jannes Wiersema

Het is nevelig, plaatselijk mistig met name in Drenthe lokaal dichte mist en elders ook opklaringen en droog. In de loop van de ochtend lossen mist en nevel op en komt op veel plaatsen de zon tevoorschijn. In de middag ontstaan er stapelwolken met verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien,met de voorkeur voor het Oosten en midden van ons land. Omdat de buien langzaam trekken kan er lokaal veel neerslag in korte tijd vallen. Langs de zuidwestkust is er kans op laaghangende bewolking vanaf de noordzeezee. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C langs de kust tot 27°C plaatselijk in het oosten en noordoosten. De wind is zwak, langs de kust matige en komt uit een noordoostelijke  tot oostelijke richting, in het westenis de wind noordelijk 2 – 4 Bft.

In de loop van de avond lossen de meeste buien weer op. Komende nacht is er veel bewolking  en kan er lokaal nog  een bui voorkomen waarbij ook onweer mogelijk is. De wind is zwak tot matig en komt uit een meets noordoostelijke richting 2 – 3 Bft. De minimumtemperatuur dalen naar 14°C in het noorden tot 17°C in het zuiden.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar vooral in het oosten en noordoosten ook perioden met zon. In de loop van de middag ontstaan er vooral in de zuidelijke helft van het land regen- en onweersbuien, waarbij lokaal veel neerslag kan vallen doordat er weinig trek in de buien zit. De wind is  zwak uit noordoost- tot oostelijke richting 2 Bft en met een middagtemperatuur van 22°C aan zee tot 27°C in het oosten en noordoosten.

Vooruitzichten

Donderdag regenachtig en een overgang naar een koelere periode van onder de 20 °C. Na Donderdag elke dag kans op een bui. Vanaf zondag geleidelijk wat oplopende middagtemperaturen.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 11 september tot en met dinsdag 18 september

Meest licht wisselvallig,met eerst temperaturen boven normaal.Later weer kans op wat koeler weer

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn