Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Veel wind en buien, mogelijk met onweer en hagel.

13 maart 2019 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt en in het noorden valt af en toe regen. In de loop van de ochtend komen er steeds meer buien. Bij de buien komt lokaal hagel en onweer voor. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De zuidwestenwind is (vrij) krachtig, aan de kust hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. Met name in de kustprovincies komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, vlak aan zee mogelijk tot 90-100 km/uur. In de loop van de middag draait de wind naar west en neemt geleidelijk af.

Komende nacht eerst nog een enkele bui. Later neemt de bewolking toe en later gaat het van het westen uit regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind wordt zuidwestelijk en is matig boven land en krachtig tot hard aan de kust.

Morgen is het bewolkt en regent het geruime tijd. In de middag wordt het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon soms door. In de middag wordt het zo’n 10°C. De wind draait van zuidwest naar west, aan de kust naar noordwest en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard.

Vooruitzichten

Eerst wisselvallig en vrij zacht met iedere dag regen. Na het weekeinde overgang naar meest droog weer met ’s nachts toenemende kans op lichte vorst.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 20 maart tot en met woensdag 27 maart

Grote (70%) kans op aanhoudend rustig en droog weer. De kans op temperaturen (ruim) boven normaal neemt toe naar ongeveer 60%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn