Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

Veel wind, in de kustprovincies zware windstoten.

01 mei 2018 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking aanwezig en het regent op de meeste plaatsen. Van het zuiden uit wordt het geleidelijk droog en is de zon af en toe te zien. De westelijke wind is vrij krachtig tot krachtig, langs de westkust en boven het IJsselmeer hard tot stormachtig. In de kustprovincies en boven het IJsselmeer komen er in de (vroege) ochtend zware windstoten tussen 80-90 km/u voor, aan zee zeer lokaal tot 100 km/u. Van het zuidwesten uit neemt de wind af naar matig tot vrij krachtig. In het noordelijk kustgebied neemt de wind in de middag tijdelijk toe naar krachtig tot hard. De temperatuur loopt op naar 10°C in het noorden tot plaatselijk 13°C in het zuiden.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar woensdag is het helder en koelt het af naar een graad of 4. Het blijft droog. De zuidwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak, aan de kust naar matig tot vrij krachtig.

Woensdag overdag is het zonnig, in de loop van de middag ontstaan wel enkele stapelwolken. In het westen kan er ook wat hoge bewolking binnendrijven. Het blijft tot de avond droog. De maximumtemperaturen variëren van 13°C in het westen tot lokaal 16°C in het oosten. De wind blijft zuidwestelijk en neemt geleidelijk toe naar matig, in de kustgebieden naar (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Geleidelijk droger, meer zon en oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 08 mei tot en met dinsdag 15 mei

Aanvankelijk een grote kans op een rustig en vrij warm weertype met af en toe een bui. In de loop van de periode neemt de kans op een koeler weertype weer iets toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn