Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

veel zon.

01 oktober 2013 door Jannes Wiersema

half bewolktTussen een hogedrukgebied boven Scandinaviƫ en een lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan en het zuidoosten van Europa wordt met een stevige oost- tot zuidoostelijke stroming droge lucht aangevoerd. Fronten, behorend bij het Atlantische laag, naderen vanuit het zuidwesten maar stagneren boven de Britse Eilanden en het noorden van Frankrijk. Woensdagmiddag wordt de kern van het hoog boven de Oostzee verwacht. Hierdoor wordt de stroming meer zuidoostelijk en weten frontenrestanten vanuit het zuidwesten iets verder opdringen naar ons aandachtsgebied.

Het is helder en de minimumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 5 graden in het oosten tot 8 graden in het zuidwesten van het land. De oostenwind is meest matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Overdag is het op veel plaatsen ronduit zonnig. Alleen in het zuidoosten drijven af en toe enkele wolkenvelden over. De middagtemperatuur komt rond de 16 graden te liggen en de oostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer soms (vrij) krachtig.

In de nacht van dinsdag op woensdag is het helder. De minimumtemperatuur ligt tussen de 6 en 10 graden en de matige tot (vrij) krachtige wind blijft onveranderd uit het oosten waaien.

Woensdag overdag is er vrij veel zon en geleidelijk drijft er ook hoge bewolking vanuit het zuidwesten het land binnen. De middagtemperatuur ligt rond de 16 graden. De wind wordt meer zuidoostelijk maar blijft matig tot (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

In het hoogtepatroon is een blokkerend hoog aanwezig boven de noordelijke Noordzee. Dit hoog trekt langzaam oostwaarts naar Scandinaviƫ waarna oceaanstoring vanuit het zuidwesten naderbij kunnen komen. Donderdag en vrijdag passeren dan een paar storingen. In de loop van het weekeinde neemt de hogedrukinvloed weer toe in ons aandachtsgebied. Een hoog trekt dan van de Golf van Biskaje langzaam verder naar het oosten waarna de kern in de tweede helft van de week boven Polen komt te liggen.

Vooruitzichten

Half tot zwaar bewolkt en kans op regen of buien. Vanaf zondag weer droog met in de nachten en ochtenden kans op mist. Middagtemperaturen rond 17 graden, vrijdag iets hoger.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 08 oktober tot en met dinsdag 15 oktober

Vrij grote kans op een droog en tamelijk rustig weertype met temperaturen rond normaal.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn