Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Veel zon en warm.

22 mei 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel zon. In de loop van de dag ontstaan er enkele kleine stapelwolken. Later in de middag en vanavond trekt er van het westen uit wat meer en dikkere sluierbewolking over. De maxima lopen uiteen van 21°C op de Wadden tot 26°C in het zuiden. De wind draait in de loop van de dag van oost naar zuidoost en is zwak tot matig. In de middag kan aan de kust een zwakke wind van zee gaan waaien.

foto van Jannes Wiersema. Waarschuwing land 0 new

Komende nacht drijft er alleen af en toe sluierbewolking over en de minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zwak tot matig en draait later in de nacht naar zuid tot zuidwest.

Dinsdag overdag zijn er flinke zonnige perioden. In het uiterste oosten is in de middag een lichte bui niet helemaal uitgesloten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot 26°C in het oosten. De wind draait in de loop van de dag naar noordwest en neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied naar vrij krachtig. Daardoor koelt het in de loop van de middag af.

Vooruitzichten

Perioden met zon en vrij warm. Vanaf vrijdag waarschijnlijk enkele zonnige en (zeer) warme dagen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 29 mei tot en met maandag 05 juni

Ongeveer 60% kans op het aanhouden van het droge en warme weertype. Ongeveer 40% kans op overgang naar een weertype met af en toe een bui en temperaturen op of iets boven het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn