Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Veel zon en zeer warm, vanmiddag vooral in het zuiden enkele onweersbuien.

27 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er in een groot deel van het land zonnige perioden. In het midden en zuiden zijn er ook wolkenvelden en komt er op een enkele plaats al een bui voor, mogelijk met onweer. In de loop van de middag neemt in de zuidelijke helft van het land de kans op enkele regen- of onweersbuien toe. In het zuiden en zuidoosten kunnen dit stevige onweersbuien zijn, met daarbij mogelijk veel neerslag in korte tijd, hagel en windstoten. Het noorden houdt het waarschijnlijk droog. Het wordt zeer warm met middagtemperaturen die uitkomen rond 28°C, in het Waddengebied wordt het met 23°C wat minder warm. De wind is zwak tot matig en oostelijk, in het zuiden later in de middag mogelijk veranderlijk. Aan de kust kan er in de middag een verkoelende zeewind opsteken.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Later vanavond verdwijnen de meeste buien geleidelijk weer. In de nacht naar maandag zijn er opklaringen en is er in het hele land een kleine kans op een regen- of onweersbui. De minimumtemperaturen varieren van 14°C in het noorden tot plaatselijk 18°C in het midden en zuiden. De wind draait naar oost en neemt af tot zwak, in de kustgebieden matig.

Maandag overdag zijn er zonnige perioden en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. Landinwaarts ontstaan er geleidelijk stapelwolken die in de loop van de middag uitgroeien tot enkele regen- en onweersbuien. Het wordt opnieuw (zeer) warm met maxima variërend van 25°C aan de kust tot 29, lokaal 30°C verder landinwaarts. De wind is zwak tot matig en komt uit een oostelijke richting.

Vooruitzichten

Warm tot zeer warm weer met kans op regen- en onweersbuien

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 03 juni tot en met zondag 10 juni

De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af naar 50%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of onder normaal geleidelijk toeneemt tot eveneens ongeveer 50%. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn