Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Veel zon, in het zuiden later kans op een bui.

16 april 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag schijnt de zon volop, in de zuidelijke helft kan er in de loop van de middag sluierbewolking voorkomen. Aan het einde van de middag en in de avond wordt de bewolking in het zuiden dikker en is er kans op een enkele bui. De maxima lopen uiteen van 13°C in het Waddengebied tot 20°C in het midden. De wind komt uit oost tot zuidoost en is matig, in het noordelijk kustgebied eerst (vrij) krachtig. In de middag neemt de wind in het zuiden af naar zwak en draait naar zuidelijke richting.

Komende nacht is het in de zuidelijke helft overwegend bewolkt en valt er lokaal lichte regen. In de noordelijke helft is het droog en aanvankelijk nog onbewolkt en helder. De minima lopen uiteen van 5°C in het noorden tot 10°C plaatselijk in het zuiden. De wind komt in de zuidelijke helft uit zuid- tot zuidoostelijke richtingen en is zwak. In de noordelijke helft is de wind oostelijk en matig.

Woensdag overdag is het overwegend bewolkt en kan er lokaal lichte motregen vallen. In het zuiden breekt aan het einde van de middag mogelijk de zon nog even door, maar daar kan dan ook een enkele regenbui voorkomen. De maxima lopen uiteen van 13°C onder de bewolking tot ca 16°C in opklaringen. De wind is zuidoost tot oost, in het zuiden zwak, in het midden en noorden matig.

Vooruitzichten

Overwegend droog, zonnig en warm voorjaarsweer.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 23 april tot en met dinsdag 30 april

Vrij grote (60-70%) kans op overgang naar wisselvallig weer met temperaturen rond of iets onder normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn