Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Veel zon.,in Noorden ook wolkenvelden

09 juli 2013 door Jannes Wiersema

Een hoog boven de Britse Eilanden verplaatst geleidelijk noordwestwaarts. Hierdoor kan een frontaal systeem nabij IJsland onze kant op komen. Een niet al te actief koufront bereikt later vanavond het noorden van de FIR, halverwege de nacht naar woensdag het noorden van het land en woensdagmiddag het zuiden.

Er is vandaag weer veel zon. Alleen de eerste ochtenduren komen er vooral in het noorden nog enkele wolkenvelden voor. De maximumtemperatuur ligt tussen 17 op de Waddeneilanden en 26 graden in het zuidoosten. Er staat een matige noordelijke wind.

Komende nacht drijft in het noorden bewolking binnen. Neerslag wordt daar vrijwel niet uit verwacht. De minima komen uit rond 13 Ć  14 graden. De wind is noord tot noordwestelijk en zwak tot matig, in de noordelijke kustgebieden vrij krachtig.

Woensdag overdag trekt de bewolking verder zuidwaarts en lost daarbij tegelijkertijd deels op. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16 graden in de noordelijke kustgebieden tot 24 graden in het zuidoosten. De noordenwind is matig, in de noordelijke kustgebieden vrij krachtig. (Bron:KNMI)

Hogedrukgebied boven de Britse Eilanden trekt iets naar het westen waarna op de oostflank van dit hoog, met een iets aantrekkende noordelijke stroming, tijdelijk minder warme lucht ons land binnenstroomt. Geleidelijk aan verdwijnt het Britse hoog en arriveert er een nieuwe hogedrukkern boven de Atlantische Oceaan, ten westen van Ierland. Dit hoog blijft daar enige tijd liggen en heeft een rug tot over onze omgeving. Vanaf het weekeinde neemt de depressieactiviteit met name boven Scandinaviƫ flink toe en trekt het Atlantische hoog zich terug richting Azoren.

Vooruitzichten

Nu en dan zon en meest droog en weer. Middagtemperaturen tussen de 19 en 23 graden.

het weer

dinsdag 16 juli tot en met dinsdag 23 juli

Grote kans op aanhoudend rustig weer met een licht toenemende neerslagkans en temperaturen die veelal normaal tot iets beneden normaal zijn.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn