Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

Veel zon, vanavond in het zuiden een kleine kans op een bui.

20 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er veel zon, al trekt er ook wat sluierbewolking over. In het westen komen aanvankelijk nog enkele mistbanken voor. In de loop van de middag neemt in het zuidwesten en zuiden de bewolking toe. Eind van de middag of vanavond is er in het zuid(west)en heel lokaal wat (buiige) regen mogelijk met een kleine kans op onweer. De maximumtemperaturen varieren van 23°C langs de kust tot lokaal 30°C in het oosten. De wind is zwak tot matig, in het noorden noordoostelijk, elders noord- tot noordwestelijk. In de kustgebieden wordt de wind vanmiddag af en toe vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er in de zuidelijke helft wolkenvelden en kan daar lokaal nog een bui of wat regen voorkomen. In het noorden zijn er brede opklaringen. Tijdens opklaringen koelt het af naar ongeveer 14°C, onder de bewolking wordt het niet kouder dan een graad of 17. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag begint met vrij veel bewolking maar gaandeweg de dag komt er steeds meer ruimte voor de zon. Landinwaarts kunnen er stapelwolken ontstaan, alleen in het uiterste zuid(oost)en is een regen- of onweersbui niet geheel uitgesloten. De maximumtemperaturen varieren van 25°C langs de kust tot 31°C in het oosten. De wind draait geleidelijk naar noordwestelijke richtingen en is zwak tot matig, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig.

Vooruitzichten

Veel zon en vanaf dinsdag waarschijnlijk op veel plaatsen tropisch warm. De buienkans is erg klein.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 27 juli tot en met vrijdag 03 augustus

Grote kans (70-80%) op voortzetting van het droge en (zeer) warme weertype. Kleine kans (rond 20-30%) op een overgang naar een wisselvalliger en wat minder warm weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn