Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Veel zon, vrij koud. Zeer lokaal eerst nog kans op gladheid.

07 januari 2018 door Jannes Wiersema

Het is op veel plaatsen opgeklaard, alleen in het zuidoosten blijft het overwegend bewolkt. De temperatuur ligt vanochtend in het midden en noorden van het land nabij of net onder nul waardoor er met name op binnenwegen en bruggen zeer lokaal kans is op gladheid. In de ochtend loopt de temperatuur overal op en verdwijnt de kans op gladheid. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De noordoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig en maakt het voor het gevoel een stuk kouder.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 newKaart verwachtingen morgen nacht

Komende nacht is het helder met alleen in het zuiden enkele wolkenvelden. De minimumtemperatuur ligt net boven nul in het zuiden. Elders gaat het licht vriezen met in het noordoosten minima tot – 4°C. De matige noordoostenwind zorgt daar dan voor een gevoelstemperatuur van ongeveer -13 graden. Boven zee en het IJsselmeer is de noordoostenwind (vrij) krachtig.

Maandag overdag schijnt de zon regelmatig, vooral in het zuiden zijn er nog enkele wolkenvelden aanwezig. Verder is het droog en loopt de temperatuur in de middag uiteen van +5°C in het zuidoosten tot iets boven het vriespunt in het noorden van het land. De oost tot noordoostenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Overwegend bewolkt en kans op lichte regen. Donderdag en vrijdag droog. De temperatuur ligt rond of net onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 14 januari tot en met zondag 21 januari 

Af en toe regen of een bui (60% kans). Overdag temperaturen rond of iets boven normaal, ’s nachts minimumtemperaturen ruim boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn