Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

Veelal droog en zacht weer,met in het Noorden ook enkele opklaringen.

03 januari 2013 door Jannes Wiersema

Aan de achterzijde van een druilerig warmtefront is bij ons de afgelopen nacht de zeer zachte lucht teruggekeerd. Vanochtend om 7 uur was het in het westen en noorden plaatselijk 10 graden. Verder viel op veel plaatsen wat (mot)regen en kwam plaatselijk mist voor.

Vandaag overheerst de bewolking en valt er hier en daar wat (mot)regen. Alleen in het uiterste noorden zou het even kunnen opklaren. De temperatuur wordt ongeveer 10 graden. De wind, uit zuidwest tot west, is matig, kracht 3 of 4, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5, in het noordelijk kustgebied soms krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar vrijdag blijft het bewolkt met hier en daar wat motregen. De temperatuur daalt niet of nauwelijks en ligt rond 9 graden. De wind is zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Het is een prachtige ochtend op deze derde dag van Januari. Tot nu toe op alle dagen in Januari nu de zon. Het is vrijwel onbewolkt en zonnig. De W wind is vrij krachtig tot matig. Foto: Jannes Wiersema, Roodeschool

Vrijdag overdag is het bewolkt met plaatselijk nog wat motregen. Het wordt ongeveer 10 graden. De westelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig.

Volgende week woensdag passeert een hoogtetrog. De regenkansen nemen dan toe. Na midden volgende blijft het waarschijnlijk licht wisselvallig en geleidelijk laat een toenemend aantal leden gelieerd aan het ECMWF (Europees weermodel) een overgang naar meer normale temperaturen voor de tijd van het jaar zien. De kans op winterweer is de komende 10 dagen verwaarloosbaar klein.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn