Monday 26 February
Weerman Jannes Wiersema

Vooral aan de kust enkele buien.

29 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is wisselend bewolkt en er komen met name in de kustprovincies enkele buien voor, mogelijk met korrelhagel. In de middag breiden de buien zich verder landinwaarts uit. Lokaal is er vanochtend kans op mist(banken). In de zuidoostelijke helft kan de komende uren lage bewolking ontstaan, die vervolgens hardnekkig kan zijn. De middagtemperatuur komt rond 6°C uit, in het oosten blijft het kwik onder de lage bewolking rond 3°C steken. De wind is zwak uit een zuidwestelijke richting, in de kustprovincies wordt de wind noordelijk en matig, aan zee mogelijk af en toe vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt, met vooral landinwaarts bredere opklaringen. In de opklaringen kan er mist ontstaan. Aan de kust komen buien voor, die in de loop van de nacht verder landinwaarts trekken. Bij deze buien kan er korrelhagel voorkomen en verder landinwaarts ook natte sneeuw. De temperatuur ligt landinwaarts iets onder het vriespunt, aan de kust wordt het niet kouder dan ongeveer 5°C. Lokaal kan het glad worden. De wind is zuidwestelijk en zwak, aan zee west tot noordwest en vrij krachtig tot krachtig.

Donderdag overdag is het wisselend bewolkt en trekken er winterse buien over het land, waarbij onweer kan voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is westelijk en matig, aan de kust noordwestelijk en (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Aanvankelijk te koud voor de tijd van het jaar en een enkele winterse bui. Vanaf zaterdag overgang naar een zachter weertype met van tijd tot tijd regen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 06 december tot en met woensdag 13 december

Wisselvallig. Circa 70% kans op maxima rond of iets onder normaal, 20-30% kans op vorst in de nachten en ochtenden.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn