Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in de noordelijke helft soms regen.

24 april 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het overwegend bewolkt en kan er in het midden en noorden soms wat lichte regen of motregen vallen. In de loop van de middag gaat het in het noorden op steeds meer plaatsen regenen. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk de hele dag zo goed als droog en is er soms nog ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordwesten tot 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig en aanvankelijk nog krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de loop van de avond gaat het noord van de grote rivieren op steeds meer plaatsen regenen. Komende nacht breidt de neerslag zich naar het zuidoosten uit. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de (zuid)westkust wordt de wind krachtig.

Woensdagochtend trekt de regen naar het zuidoosten weg. Van het westen uit komen er opklaringen maar kan er ook een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C vlak aan zee tot 16°C in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend naar west tot noordwest en neemt in de middag geleidelijk af.

Vooruitzichten

Vrij koel met geregeld zon, maar soms ook wat regen of een bui.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 01 mei tot en met dinsdag 08 mei

Ongeveer 60% kans op voortzetting van het onbestendige weertype. Er is echter ook ongeveer 40% kans op een overgang naar een droger weertype. De kans op maximumtemperaturen boven het langjarig gemiddelde is ongeveer 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn