Sunday 26 March
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in het noorden een bui, maandag meest droog.

20 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het wisselend bewolkt en vallen er vooral in het noorden en oosten een aantal buien. Vanuit het westen wordt het in de middag droog en gaat de zon vaker schijnen, maar het noorden houdt tot in de avond kans op een bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van een graad of 17 in het noorden tot lokaal 20°C in het zuiden van het land. De wind draait van zuidwest naar west en is matig, langs de kust vrij krachtig en in het Waddengebied eerst nog krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er opklaringen, maar vooral in het zuiden ook wolkenvelden. In opklaringen is een enkele mistbank niet uitgesloten. Het blijft vrijwel droog en de temperatuur daalt naar 11°C landinwaarts tot 14°C langs de kust. Er staat een zwakke zuidwestelijke wind.

Maandag overdag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Tegen de avond neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe. De middagtemperatuur ligt rond 20°C en de zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Overwegend droog weer en geleidelijk warmer met op woensdag waarschijnlijk op veel plaatsen 25°C. Vanaf donderdag weer iets dalende temperaturen. Richting het weekeinde toenemende kans op een (onweers)bui en zaterdag mogelijk (40% kans) opnieuw 25°C of meer.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 27 augustus tot en met zondag 03 september

Licht wisselvallig zomerweer met af en toe een bui. Temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

 8 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn