Thursday 29 February
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in het noorden enkele wolkenvelden, elders vrijwel onbewolkt. Droog.

23 februari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het zonnig en blijft het droog. De nevel lost in de loop van de ochtend op. In de noordelijke helft komen nog enkele wolkenvelden voor. De maximumtemperatuur ligt rond +3°C. Er staat een matige oost- tot noordoostenwind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

In de nacht naar zaterdag is het onbewolkt. De minima komen uit tussen -1°C aan de Zeeuwse kust en -6°C in het zuidoosten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige oostenwind.

Zaterdag is het zonnig. Hier en daar komt sluierbewolking voor. De maxima komen uit rond +4°C. In de eerste twee uur na zonsopkomst kan de gevoelstemperatuur lokaal dicht tegen de -15 liggen. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtige schrale oostenwind.

Vooruitzichten

Koud tot zeer koud winterweer met in de nacht matige, mogelijk strenge, vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt. Tot en met begin volgende week droog en tamelijk zonnig. Daarna geleidelijk meer wolkenvelden en een toenemende kans op wat lichte winterse neerslag

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 02 maart tot en met vrijdag 09 maart

Aanvankelijk grote kans (ca. 70%) op een koud en overwegend droog weertype met ’s nachts meest matige vorst en overdag maxima rond of net boven het vriespunt. In de loop van de verwachtingsperiode neemt de kans op een minder koud en wisselvalliger weertype geleidelijk toe. Aan het einde van de periode ca. 25% kans op temperaturen rond of boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn