Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in het noorden wolkenvelden, verder naar het zuiden meer zon.

17 mei 2018 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar vannacht af. De minimumtemperaturen komen daarbij rond 8°C uit. De noordenwind is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht 

Vandaag overdag is er vooral in het noorden veel bewolking, verder naar het zuiden zijn er met name in de middag en avond zonnige perioden. Het blijft droog en met maximumtemperaturen van 13°C aan zee tot lokaal 18°C in het zuidoosten is het aan de koele kant. De wind is noord- tot noordwestelijk en blijft matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar vrijdag raakt het van het noorden uit op de meeste plaatsen bewolkt. Het blijft wel droog en het koelt opnieuw af naar een graad of 8°C. De wind draait landinwaarts geleidelijk naar een noordwestelijke richting en neemt daar af naar zwak tot matig, in de kustgebieden staat eerst nog een vrij krachtige noordenwind.

Vrijdagochtend begint met vrij veel bewolking maar in de loop van de middag breekt de zon vooral landinwaarts steeds vaker door. Het blijft droog en de temperaturen lopen op naar 14°C in de kustgebieden tot lokaal 19°C in het zuidoosten. De noord- tot noordwestenwind is overwegend matig.

Vooruitzichten

Overgang naar overwegend droog en vrij warm weer met veel zon. Op dinsdag en woensdag een toenemende kans op een regen- of onweersbui, woensdag mogelijk gevolgd door afkoeling.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 24 mei tot en met donderdag 31 mei

Grote kans (60-70%) op een rustig weertype met geregeld zon en slechts af en toe een bui, waarbij de temperaturen in de buurt van het langjarig gemiddelde liggen. De mogelijke spreiding in de temperatuur is echter vrij groot.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn