Saturday 25 March
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in het oosten af en toe (mot)regen.

11 augustus 2017 door Jannes Wiersema

Op veel plaatsen is het bewolkt met in het (noord)oosten af en toe regen of motregen. Vooral in het zuidwesten zijn opklaringen aanwezig waarin eerst nog enkele ondiepe mistbanken voorkomen. De maximumtemperatuur ligt in het westen rond 20°C, in de regen blijft de temperatuur bij ongeveer 17°C steken. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richtingen en draait in de loop van de middag naar west, in de avond naar zuidwest. Aan de kust neemt de wind in de avond toe naar vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Later vanavond neemt van het westen uit de bewolking toe, in de nacht gevolgd door regen en motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C en de zuidwestenwind is matig, aan de westkust af en toe vrij krachtig, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk krachtig.

Zaterdag overdag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen of motregen. Mogelijk dat aan het einde van de dag in het westen nog een enkele opklaring voorkomt. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De wind draait gedurende de dag naar het westen en neemt in het noordelijk kustgebied toe naar vrij krachtig, vlak aan zee mogelijk af en toe naar krachtig.

Vooruitzichten

Zondag en maandag droog en oplopende temperaturen. Vooral dinsdag landinwaarts op veel plaatsen zomers warm maar ook toenemende kans op buien. Na dinsdag wisselvallig en wat lagere temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 18 augustus tot en met vrijdag 25 augustus

De eerste dagen grote kans (70-80%) op een wisselvallig weertype met temperaturen onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode mogelijk een droger weertype.

foto van Jannes Wiersema.

 5 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn