Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in het westen en noorden eerst enkele buien, later meer zon en droog.

31 juli 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er vrij veel bewolking en in het westen, noorden en mogelijk ook het midden valt er soms buiige regen. Later in de ochtend en begin van de middag kan er in het (noord)oosten een enkele bui ontstaan. Tijdens een bui is er kans op windstoten en ook onweer is niet helemaal uitgesloten. In de loop van de middag verdwijnen de buien en komt er steeds meer zon. Het zuidoosten blijft de hele dag droog met geregeld zon. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C langs de westkust tot ongeveer 30°C in het oosten. Aanvankelijk is de wind zwak en overwegend uit zuid tot zuidoost. In de loop van de ochtend draait de wind naar zuidwest tot west en neemt tijdelijk toe naar matig tot vrij krachtig, mogelijk krachtig langs de kust. Later in de middag neemt de wind in kracht af en vanavond draait de wind naar noord.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht is er vooral in het zuid(oost)en bewolking, elders zijn er opklaringen waarin een mistbank kan ontstaan. Het blijft vrijwel overal droog. Het koelt af naar waardes tussen lokaal 12°C in het noorden en 17°C in het zuidoosten. De wind wordt zwak en variabel.

Woensdagochtend neemt met name in het oosten de bewolking toe, elders zijn er zonnige perioden. In het zuidoosten neemt de kans op een bui toe, mogelijk met onweer. In de avond lossen eventuele buien op. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan zee tot 28°C in het oosten. In de loop van de ochtend trekt de wind aan naar zwak tot matig en komt geleidelijk meest uit richtingen tussen noord en noordwest.

Vooruitzichten

Droog, vrij zonnig en warm. Donderdag en vrijdag in het oosten en zuiden waarschijnlijk tropisch warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 07 augustus tot en met dinsdag 14 augustus

Vrij grote kans (rond 70%) op een rustig en droog weertype. Ongeveer 30% kans op een overgang naar een wisselvalliger weertype met maximumtemperaturen iets beneden het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn