Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in het zuiden wolken, elders brede zonnig

08 januari 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn vooral in het zuiden wolkenvelden aanwezig, elders is het onbewolkt. Het blijft droog en de temperaturen lopen in de middag uiteen van 1°C in het noorden tot 5°C in het zuidoosten. De oost- tot noordoostenwind, die het voor het gevoel een stuk kouder maakt, is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig aan de kust en boven het IJsselmeer.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen nacht

Komende nacht zijn er opklaringen met hier en daar ook wolkenvelden. Het blijft droog en de minimumtemperaturen variëren van -2°C in opklaringen tot +2°C onder bewolking. De oostelijke wind wordt zwak tot matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust en boven het IJsselmeer.

Dinsdag overdag trekken er wolkenvelden over het land en later in de middag en avond kan er vooral in het zuiden en oosten lokaal lichte regen vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 3°C in het noorden tot 7°C in het zuidoosten. De wind neemt af naar zwak tot matig en wordt zuidoost, later zuidelijk.

Vooruitzichten

Overwegend bewolkt en vooral op woensdag en zondag kans op lichte regen. Donderdag en vrijdag kans op mist. De maximumtemperatuur ligt rond of net onder normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 15 januari tot en met maandag 22 januari

Af en toe regen of een bui (60% kans). Overdag temperaturen rond of iets onder normaal, minimumtemperaturen ruim boven normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn