Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

Vooral in het (zuid)westen regen.elders droog en opklaringen.

28 januari 2014 door Jannes Wiersema

In de middag een bui.

De dag begint vrijwel overal droog en met opklaringen. Vooral in het noorden is nog bewolking aanwezig, maar spoedig klaart het ook hier op. Mogelijk dat het daar nog even glad wordt door bevriezing van natte weggedeeltes. In het zuidwesten neemt de bewolking echter al weer toe en later vanochtend gaat het hier regenen. De middagtemperatuur wordt zo’n 5 tot 6 graden. De zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft, aan zee krachtig, windkracht 6.

In de nacht naar woensdag zijn er opklaringen maar in het zuidwesten en noordoosten komen ook wolkenvelden voor. Het blijft droog en de minimumtemperatuur loopt uiteen van -5 graden in Groningen tot +2 in Zeeland. De matige wind wordt oost tot zuidoost, aan zee is de wind (vrij) krachtig.

Woensdag overdag is er vrij veel zon en blijft het droog. In het noordoosten blijft het de hele dag enkele graden vriezen en is er meer bewolking. Elders ligt de temperatuur in de middag tussen de +1 en +4 graden. De oostelijke wind is meest matig.

Vooruitzichten

Tijdelijk droog en kouder weer met overdag temperaturen rond het vriespunt en in de nachten lichte tot matige vorst. Vanaf het weekeinde weer oplopende temperaturen en zaterdag regen, in het noorden mogelijk winterse neerslag.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png?1390887168764

Temperatuur

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn