Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Vooral vanmiddag en vanavond buiige regen, morgen meest droog.

05 januari 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met plaatselijk een bui. In de middag bereikt een gebied met buiige regen het zuidwesten. Dit gebied trekt noordoostwaarts en verlaat in de avond het noordoosten. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 8°C. De westelijke tot zuidwestelijke wind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig, vooral in het noordelijk kustgebied soms krachtig, 6 Bft. Later in de middag en in de avond neemt de wind langs de kust enige tijd toe naar krachtig tot mogelijk hard, 6 tot 7 Bft.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kan er vooral in het noorden plaatselijk nog een bui voorkomen. In opklaringsgebieden kan lokaal een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt landinwaarts rond het vriespunt, aan zee wordt het ca. 3°C. De wind neemt in de loop van de nacht af naar zwak tot matig en draait naar zuid tot zuidwest.

Zaterdag overdag schijnt de zon af en toe en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag en avond neemt van het zuiden uit de bewolking toe en kan er in het zuidoosten mogelijk wat lichte regen voorkomen. De middagtemperatuur komt uit rond 6°C. De wind is eerst veranderlijk en zwak tot matig. In de loop van de middag wordt de wind noordoostelijk en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig of krachtig, 5 tot 6 Bft.

Vooruitzichten

Aanvankelijk vrij koud en een overwegend droog weerbeeld. Vanaf dinsdag een overgang naar waardes rond of iets boven normaal en licht wisselvallig.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 12 januari tot en met vrijdag 19 januari

Grote kans (80%) op waardes rond of iets boven normaal, met nachttemperaturen ruim boven normaal en licht wisselvallig.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn