Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vrij koel en onbestendig.

16 september 2017 door Jannes Wiersema

In het zuidoosten zijn er opklaringen en in het droog. In de rest van het land overheerst de bewolking en valt er op veel plaatsen (buiige) regen, vooral in het westelijk kustgebied. Omdat de buien langzaam bewegen kan er lokaal veel neerslag vallen. Vanmiddag kan de bewolking wat breken en ook in het zuidoosten is dan een bui mogelijk. Tijdens buien is onweer niet uitgesloten. Doordat de buien zich langzaam verplaatsen kan er lokaal veel neerslag vallen en verschilt het weer sterk van plaats tot plaats. Het wordt vanmiddag niet warmer dan een graad of 16. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke richtingen.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanavond sterven de meeste buien boven land uit. Komende nacht zijn er landinwaarts brede opklaringen. Er ontstaat vannacht op vrij veel plaatsen mist en aan de kust is nog een enkele bui mogelijk. De minima liggen tussen 10°C aan de kust en 3°C plaatselijk landinwaarts. De wind is zwak en komt uit zuidelijke richtingen.

Zondag in de loop van de ochtend lost de mist op en vormen zich stapelwolken. In de middag ontwikkelen zich plaatselijk buien, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is overwegend zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten

Tot en met dinsdag elke dag kans op buien. Daarna geleidelijk droger en meer zon. De maximumtemperatuur wordt in de loop van de week wat hoger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 23 september tot en met zaterdag 30 september

Een grote kans (70-80%) op overwegend droog weer met maximumtemperaturen rond of net onder het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn