Monday 4 March
Weerman Jannes Wiersema

Vrij koel met enkele buien. In de nacht en ochtend kans op mist.

17 september 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het nevelig met eerst op veel plaatsen mist. In de loop van de ochtend lost de mist op en vormen zich stapelwolken en schijnt de zon geregeld. In het noord(west)en is er meer bewolking. In de middag ontwikkelen zich plaatselijk buien, mogelijk met onweer. De grootste kans hierop is in het midden en oosten. Lokaal kan in korte tijd vrij veel neerslag vallen. De middagtemperatuur ligt rond 16°C, in langdurige neerslag wordt het niet warmer dan 13-14°C. De wind is eerst zwak zuid en draait in de loop van de dag naar west.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Vanavond sterven de buien grotendeels uit. Komende nacht zijn er vooral verder landinwaarts opklaringen en is er weer kans op mist. In het noorden en westen is het waarschijnlijk bewolkt met af en toe (buiige) regen. De minima liggen tussen 10°C in het noordelijk kustgebied en lokaal 3°C landinwaarts in langdurige opklaringen. De wind is zwak en komt overwegend uit zuidwestelijke richtingen.

Maandag overdag lost de mist op en komen er ook landinwaarts in de middag buien tot ontwikkeling. In het noorden is er mogelijk meer bewolking aanwezig met af en toe regen. De maxima liggen rond 16°C. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen, aan de kust is de wind matig uit het noordwesten.

Vooruitzichten

Na dinsdag afnemende buienkans en meer zon. De maximumtemperatuur wordt in de loop van de week wat hoger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zondag 24 september tot en met zondag 01 oktober

Een grote kans (rond 70%) op overwegend droog weer met maximumtemperaturen rond het langjarig gemiddelde. Rond 30% kans op een wisselvalliger weertype met maximumtemperaturen beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn