Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Vrij koud en buiig, ook af en toe zon.

25 april 2017 door Jannes Wiersema

Perioden met zon en buien wisselen elkaar af, in de loop van de middag worden de buien van het noordwesten uit tijdelijk minder frequent. In de avond neemt de buienkans in het noorden en westen weer toe. Bij buien kan korrelhagel voorkomen, zeer lokaal mogelijk ook onweer. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De vlagerige wind is westelijk en matig tot vrij krachtig, aan de kust eerst nog krachtig. In de loop van de middag wordt de wind overal noordwestelijk, ’s avonds neemt de wind landinwaarts sterk af en wordt zuidwestelijk.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

Komende nacht zijn er opklaringen en vooral aan de kust kan er nog een bui voorkomen, daarbij is er nog steeds een kleine kans op onweer en korrelhagel. Het koelt behoorlijk af, landinwaarts naar rond of net onder het vriespunt. De wind is zwak en zuidwestelijk, in de westelijke kustgebieden west tot noordwest en matig van kracht.

Woensdag overdag is het wisselend bewolkt en komen er met name in de middag buien tot ontwikkeling, lokaal met korrelhagel en onweer. Bij een matige, langs de kust vrij krachtige noordwestenwind wordt het ’s middags niet warmer dan een graad of 10.

Vooruitzichten

Van tijd tot tijd buien, maar ook af en toe zon. Zondag mogelijk droog. Eerst te koud voor de tijd van het jaar, vanaf zondag temperaturen die oplopen tot circa 15 graden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 02 mei tot en met dinsdag 09 mei

Afnemende neerslagkans en waarschijnlijk (70% kans) verder oplopende temperaturen. De kans op een (overwegend) droog en warm weertype met temperaturen rond 20 graden bedraagt 50%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn