Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Vrij veel bewolking en af en toe regen of een bui

09 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Er is vrij veel bewolking, in het zuiden komen eerst nog mistbanken voor. Plaatselijk valt er (mot)regen of een bui. Mogelijk komt de zon nog even tevoorschijn. Het wordt ’s middags ongeveer 15°C. De zuidwestelijke wind is eerst nog zwak, in de middag toenemend naar matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht wordt het vrijwel overal droog. Ook komen er dan mogelijk enkele opklaringen voor. De minima liggen rond 11°C. De wind komt uit richtingen tussen zuidwest en west en is zwak tot matig.

Morgenochtend bereikt een gebied met veel bewolking en af en toe regen het noordwesten. Dit gebied trekt oostwaarts en verlaat in de avond het land. Er komen dan enkele opklaringen voor en lokaal valt nog een lichte bui. De maxima liggen rond 15°C. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten

Eerst af en toe regen of buien en maxima rond 15°C, vanaf vrijdag droog en oplopende temperaturen. Het weekeinde van 14-15 oktober verloopt waarschijnlijk droog, zonnig en warm met maximumtemperaturen tussen 17 en 20°C.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 16 oktober tot en met maandag 23 oktober

60-70% kans op rustig en overwegend droog weer met bovennormale temperaturen. De kans op een wisselvallig weertype met middagtemperaturen rond normaal is 30-40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn