Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Vrij veel bewolking en lichte motregen, in het zuidwesten ook mist

28 december 2018 door Jannes Wiersema

In het noorden en midden van het land is er veel bewolking aanwezig die zich in de loop van de ochtend over het gehele land uitbreidt. Af en toe kan er wat lichte regen of motregen vallen. In het zuiden zijn er aanvankelijk opklaringen en in Zeeland en het westen van Noord-Brabant kan er eerst lokaal dichte mist voorkomen. De temperatuur ligt momenteel tussen -1 en -3°C in opklaringsgebieden en 2-6°C onder de bewolking. Overdag loopt de temperatuur op naar 3°C in het zuidoosten en 8°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind is zwak en wordt in de loop van de dag in het Waddengebied westelijk en matig.

Komende nacht is er veel bewolking en plaatselijk (mot)regent het. De minimumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in het zuidoosten tot +7°C in het noordwesten. De wind is boven land zuidwestelijk en matig, langs de kust staat een matige (noord)westelijke wind.

Zaterdag overdag is er veel bewolking met plaatselijk kans op wat (mot)regen, in de loop van de middag en avond gaat het vooral in het noorden en oosten harder regenen. De maxima liggen tussen de 7 in het zuidoosten en 10°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind draait in de loop van de dag naar west en neemt flink toe, naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust.

Vooruitzichten

Veel bewolking, vrij zacht en overwegend droog. Vanaf donderdag geleidelijk koeler.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 04 januari tot en met vrijdag 11 januari

De kans dat de temperatuur zowel overdag als ’s nachts enkele graden beneden het langjarig gemiddelde ligt is 50-60%. Vanaf 6 januari loopt de temperatuur weer wat op en nemen de neerslagkansen toe naar 50-60%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn