Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Vrij zonnig en droog. Vrijdag in het zuidoosten kans op een (onweers)bui

01 juni 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag is het vrij  zonnig met lokaal nog een enkele kleine stapelwolk. De temperatuur loopt op naar waarden rond 20°C aan de kust en plaatselijk 26°C in het zuidoosten. De zwakke wind komt vanmorgen overwegend uit richtingen tussen noord en oost. In de kustgebieden steekt in de loop van de dag een zeewind op.

foto van Jannes Wiersema. 

Komende nacht is het helder. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 15°C in het zuiden. De wind is zwak en komt uit richtingen tussen noord en oost.

Vrijdag begint de dag met veel zon, maar van het zuiden uit trekken velden hogere bewolking het land binnen. In de loop van de middag kan er in het zuidoosten een enkele (onweers)bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op tot 23°C aan de kust en 29°C in het zuidoosten, mogelijk dat in Limburg lokaal tropische waarden van 30°C bereikt worden. De wind is aanvankelijk oostelijk en zwak. In de loop van de dag wordt de wind veranderlijk. Aan de kust steekt waarschijnlijk zeewind op.

Vooruitzichten

In het weekend overgang naar een koeler en wisselvallig weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 08 juni tot en met donderdag 15 juni

Ongeveer 60-70 % kans op een licht wisselvallig weertype met temperaturen iets beneden normaal. 30-40% kans op een droger en zomers weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn