Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

Vrij zonnig en zeer warm, morgen in de zuidelijke helft kans op een bui,

26 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is het vrij zonnig, hoewel er vooral in het zuiden ook af en toe ook wat dikkere hoge bewolking voorkomt. Het blijft droog en het wordt zeer warm. De maxima komen uit op circa 28°C, in het noordelijk kustgebied wordt het met 23°C iets minder warm. Er staat een overwegend matige (noord)oostenwind.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht neemt in het zuiden de bewolking toe, maar het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot 17°C in het zuiden. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Morgen zijn er zonnige perioden. In de ochtend kan er in het zuiden al een enkele bui voorkomen, in de loop van de middag is er in de gehele zuidelijke helft van het land kans op een regen- of onweersbui. Hierbij kunnen veel neerslag in korte tijd, hagel en windstoten voorkomen. De noordelijke helft van het land houdt het waarschijnlijk droog. Het wordt opnieuw (zeer) warm, de middagtemperaturen varieren van 23°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 28°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en oostelijk, in het zuiden later in de middag mogelijk veranderlijk. Aan de kust kan er in de middag een zeewind opsteken waardoor het daar afkoelt

Vooruitzichten

Warm tot zeer warm weer met kans op regen- en onweersbuien

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 02 juni tot en met zaterdag 09 juni

De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af naar 30%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of onder normaal geleidelijk toeneemt tot 50-60%. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bropn: KNMI

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn