Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Vrij zonnig, in het zuidoosten later kans op een bui

24 mei 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er enkele wolkenvelden maar tevens is er opnieuw veel ruimte voor de zon. In het zuidoosten kan er in de loop van de middag een bui tot ontwikkeling komen, elders blijft het droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17°C aan zee tot lokaal weer 23°C in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend naar west en neemt toe naar matig. In de loop van de middag en avond draait de wind verder naar een noord- tot noordwestelijke richting en neemt boven land af naar zwak. In het noorden blijft de wind matig.

In de nacht naar zaterdag zijn er vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden. Mogelijk dat er in het noordoosten wat lichte regen of motregen valt, verder blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het midden en zuiden tot 11°C onder de bewolking in het noorden. Er staat een zwakke, langs de noordkust matige noordwestenwind.

Morgen zijn er wolkenvelden en kan er vooral in de ochtend lokaal lichte regen vallen. In de loop van de dag breekt de zon op steeds meer plaatsen weer door en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 20 in het zuiden van het land. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen.

Vooruitzichten

Tot en met het weekend vrij zonnig en vrijwel droog. Volgende week overgang naar overwegend bewolkt weer met van tijd tot tijd regen en maxima beneden normaal.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 31 mei tot en met vrijdag 07 juni

Grote kans op voortzetting van het wisselvallige weertype met aanvankelijk temperaturen beneden normaal. In de loop van de periode neemt de kans op een warmer en droger weertype geleidelijk toe.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn