Friday 24 May
Weerman Jannes Wiersema

Warm, geleidelijk meer zon.

17 juni 2017 door Jannes Wiersema

Er is eerst veel bewolking maar in de loop van de dag breekt van het westen uit de zon op steeds meer plaatsen door. Het blijft droog en de maximumtemperaturen lopen uiteen van 21°C aan zee tot 26°C plaatselijk in het zuiden. De wind draait in de middag van west naar noordwest en is matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new

Komende nacht zijn er brede opklaringen en mogelijk ontstaan er in de noordelijke helft enkele mistbanken. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 13 en de wind is zwak en veranderlijk, in het noorden komt de wind uit het (zuid)westen.

Zondag ochtend lossen eventuele mistbanken snel op en volgt een zonnige en warme dag. Het wordt zomers warm met temperaturen tussen 26 en 29°C, zeer lokaal wordt het mogelijk 30°C. De zwakke wind komt uit uiteenlopende richtingen, in de middag gaat de wind aan de kust en het IJsselmeer vanaf het water waaien en zorgt daar voor enige afkoeling.

Vooruitzichten

Aanvankelijk zonnig, droog en zeer warm zomerweer. Halverwege volgende week van het noorden uit afkoeling, maar nog steeds overwegend droog met zonnige perioden.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 01 juli

Overgang naar een licht wisselvallig weertype met dagelijks 50-60% kans op enige neerslag. Grote kans (70%) op vrij warm weer tijdens de eerste dagen, gevolgd door temperaturen rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn