Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Warm lenteweer.

30 maart 2017 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het op veel plaatsen nog tamelijk bewolkt en met name in het noorden kan er nog een spatje regen vallen. In de loop van de dag breekt van het zuiden uit de zon steeds meer door en dan blijft het droog. Het wordt een warme dag met middagtemperaturen van 19 tot 22°C. Alleen op de Waddeneilanden blijft het kwik rond 16°C steken. De wind is zuid tot zuidwest en meest matig, in het noordwestelijk kustgebied enige tijd vrij krachtig.

 

In de nacht naar vrijdag is het vrij helder en droog. De temperatuur daalt in de loop van de nacht naar een graad of 10. De wind is zuid tot zuidoost en zwak tot matig.

Vrijdag overdag is er veel zon, hoewel er ook wat sluierbewolking aanwezig is. In de namiddag raakt het in het zuidwesten bewolkt en valt daar af en toe buiige regen. In de loop van de avond breidt dit gebied met bewolking en af en toe regen zich oostwaarts uit, maar in het uiterste oosten blijft het waarschijnlijk ook in de avond nog droog. Het wordt opnieuw warm met maxima van 18°C in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De wind is zuidelijk en overwegend matig. Later op de dag draait de wind naar het westen tot zuidwesten.

Vooruitzichten

Zaterdag af en toe regen, daarna perioden met zon en overwegend droog. Middagtemperaturen rond 15°C, op woensdag iets lager.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 06 april tot en met donderdag 13 april

Aanvankelijk een grote kans op een overwegend droog aprilweer. Later in de periode neemt de dagelijkse kans op regen geleidelijk toe naar 70%. De temperatuur ligt waarschijnlijk rond het langjarig gemiddelde.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn