Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

Warm met af en toe zon, lokaal wat lichte regen.

16 mei 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag schijnt de zon af en toe. Vooral in het noorden en midden kan uit de bewolking plaatselijk wat lichte regen vallen, maar het droge weer overheerst. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 26°C in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwest en is zwak tot matig.

 Kaart verwachtingen vandaag dag

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er wolkenvelden en in het noorden kan er een enkele bui voorkomen. Het koelt af naar zo’n 15°C. De wind is zuidelijk en zwak tot matig van kracht. In de loop van de nacht wordt de wind veranderlijk.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon, hoewel er vooral in het westen en noorden ook enkele wolkenvelden voorkomen. In het noorden kan er vooral in de ochtend een enkele bui vallen. Met een zwakke tot matige zuidoostelijke wind wordt warme lucht aangevoerd. Op de meeste plaatsen wordt het zomers warm met middagtemperaturen van 24°C in het noorden en plaatselijk 29°C in het zuidoosten van het land.

Vooruitzichten

Op donderdag en vrijdag tamelijk bewolkt en perioden met regen of buien. Daarna meer zon en een afnemende buienkans. Op vrijdag vrij koel, verder middagtemperaturen rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 23 mei tot en met dinsdag 30 mei

Licht wisselvallig met een vrij grote spreiding van de temperatuur rond normaal. In de tweede helft van de volgende week neemt de kans op vrij koel weer tijdelijk toe naar 60%.

foto van Jannes Wiersema.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn