Monday 15 April
Weerman Jannes Wiersema

Warm weekeinde met vooral zondag veel zon.

14 oktober 2017 door Jannes Wiersema

De dag begint in het noorden grijs, in het zuiden schijnt de zon geregeld. In het noorden neemt de bewolking gedurende de dag steeds meer af en komt er ook daar ruimte voor de zon. Het blijft droog. De maxima lopen uiteen van 17°C in het noorden tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig en in het Waddengebied aanvankelijk nog vrij krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

In de loop van de avond en nacht kan er een mistbank ontstaan en is ook laaghangende bewolking mogelijk. De minimumtemperatuur varieert van 11°C in het zuidoosten tot 15°C in het noordwesten bij een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Zondagochtend lost eventuele mist of laaghangende bewolking in de loop van de ochtend op en wordt het overal zonnig. Er waait een matige zuidenwind en met 20 tot 23°C wordt het een warme dag voor de tijd van het jaar.

Vooruitzichten

De eerste dagen warm, overwegend zonnig en droog. Vanaf woensdag minder warm met meer bewolking en een langzame toename van de neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 21 oktober tot en met zaterdag 28 oktober

Grote kans (80-90%) op middagtemperaturen rond of net boven de normale waarde voor de tijd van het jaar. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 50% en neemt gedurende de periode langzaam iets af.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn