Saturday 25 March
Weerman Jannes Wiersema

Warm weekeinde, zondag in het noordoosten stevige onweersbuien.

12 mei 2018 door Jannes Wiersema

Vandaag is er vrij veel sluierbewolking aanwezig waar de zon nog wel deels doorheen zal schijnen. In de middag kunnen er landinwaarts ook enkele stapelwolken voorkomen. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuidoosten van het land. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Kaart verwachtingen morgen dag 

In de nacht naar zondag is er aanvankelijk weinig bewolking maar in de loop van de nacht kan er vooral in het zuiden van het land een enkele bui voorkomen, daarbij is ook onweer mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De oostelijke wind is meest matig.

Zondag overdag zijn er vrij grote verschillen. In het zuidwesten en zuiden is het overwegend bewolkt en kan er wat lichte regen of een bui voorkomen. Elders is er meer ruimte voor de zon, vooral in het oosten en noordoosten. In de loop van de middag komen daar enkele stevige onweersbuien tot ontwikkeling, daarbij is kans op hagel en kan er lokaal in korte tijd veel neerslag vallen. Bovendien kunnen er bij de buien (zware) windstoten voorkomen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 15°C in het uiterste zuidwesten tot lokaal 26°C in het oosten en noordoosten. In het midden en noorden van het land is de wind zwak tot matig uit richtingen tussen oost en noordoost. In het zuiden draait de wind naar richtingen tussen zuidwest en west.

Vooruitzichten

Maandag en dinsdag zonnig, droog en zomers warm. In de loop van de week geleidelijk lagere temperaturen en iets meer bewolking, het blijft meest droog.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

zaterdag 19 mei tot en met zaterdag 26 mei

Overwegend droog weertype met geregeld zon. De kans op temperaturen boven normaal is iets groter dan temperaturen beneden normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

 3 total views,  1 views today

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn